Vikingernes 60 års jubilæum

Projekt '60 år på lærred'

– et samarbejde mellem Frederikssund Vikingespil og fjordkunst.dk

 Frederikssund Vikingespil har 60-års jubilæum i 2011. I den anledning har vikingerne forespurgt fjordkunst.dk om foreningen er interesseret i et samarbejde omkring synliggørelse og markering af jubilæet.
fjordkunst.dk – etableret i foråret 2009 - er en forening af udøvende kunstnere, som bor i eller har atelier i Frederikssund Kommune. fjordkunst.dk takkede ’ja’ til vikingernes forespørgsel, og samarbejdet består i at fjordkunstnere maler 60 malerier - afspejlende de 60 års forskellige titler på vikingespillene.
26 fjordkunstnere og 5 ikke-fjordkunstnere bidrager aktuelt til malerierne. Når malerierne er klar medio juni 2011, overdrages de til Vikingespillets ejendom. Kunstnerne har således sponseret deres tid og talent i skabelsen af værkerne, og for mange af kunstnerne fra fjordkunst.dk har det været en stor oplevelse at male noget andet end det, man er vant til.

Malerierne skal udstilles i det offentlige rum i samme periode, som årets vikingespil foregår, og der er fernisering på Torvet i Frederikssund den 23. juni. Info herom udsendes separat.

Efterfølgende skal malerierne fordeles rundt i byen og vil være udstillede ’udendørs’. fjordkunst.dk’s hovedformål er årlig afholdelse af ’Åbne atelier døre’ sidst i maj måned. I ’Åbne atelier døre 2011’ deltog 52 fjordkunstnere. fjordkunst.dk har over 80 medlemmer og medlemstallet stiger støt. I foreningens regi sker forskellige aktiviteter løbende over året.
 

 

Kort om projektet:
 I anledning af vikingespillets 60 års jubilæum i 2011 har fjordkunst.dk og vikingerne indgået samarbejde omkring fremstilling og udstilling af 60 malerier (repræsenterende de 60 års vikingetitler).

Malerierne skal fra 23. juni udstilles i det offentlige rum.

 

KICK-OFF FOR ’60 ÅR PÅ LÆRRED’ I GALLERI FJORDKUNST

 

Galleri fjordkunst’s lokaler på Jernbanegade 15 i Frederikssund dannede onsdag rammen om ’startskuddet’ for 60 ÅR PÅ LÆRRED – et samarbejde vikinger og fjordkunstnere imellem i anledning af Vikingespillets 60 års jubilæum.

 

En borgmester i højt humør, en stolt vikingehøvding, en ’kulturens vikingekvinde’ og ’kunstens forstander’ samt en snes ’fjordkunstnere’ var med til at festliggøre denne event.

 

Borgmester Ole Find Jensen satte det første penselstrøg på det første billede - en flot vikingebåd med sejl og sus i vandet. Billedet er det første i en lang række af billeder, i alt 60 stykker som skal symbolisere hvert år i den lange række af vikingespil, der startede for 60 år siden… Borgmesteren talte varmt for arrangementet som han gav sine bedste lykønskninger med på vejen.

 

Jesper Wittenburg, formand for Frederikssund Vikingespil, var mødt op i flot vikingetøj og han satte næste ’strøg’ - en vikingekonge, som stod rank og flot i stævnen.

Grethe Olsen, formand for kulturelt udvalg, malede vikingedronningen, som stod stolt ved siden af sin konge.

Niels Elberling, tidligere forstander på Torstedlund kunsthøjskole, malede de sidste penselstrøg, der afgjorde det endelige flotte resultat…

 

Kunstnere fra fjordkunst.dk er blevet spurgt om de vil male vikingebilleder til jubilæet. Ca. 30 fjordkunstnere har meldt sig. Galleri fjordkunst's lokaler bliver omdrejningspunkt for vikingebillederne, der vil blive malet i galleriet, og også udstillet her inden i malerierne sankt hans dag 23/6 får ’premiere i det offentlige rum’, hvor malerierne vil kunne ses frem til vikingespillenes afslutning den 10. juli. Efter påske forventes de første vikingebilleder udstillet i galleri fjordkunst.

 

fjordkunst.dk ønsker vikingerne 'rigtig god vind' med de mange aktiviteter i forårets og sommerens løb kulminerende med årets vikingespil "Arnulf Ulveblod" instrueret af Pierre Miehe-Renard, og skrevet af Susanne Clod - tag familie og venner med og få en forrygende aften i vikingernes selskab på Kalvøen.

 

Galleri fjordkunst har åbent tirsdage og torsdage fra kl. 11-17 samt lørdage fra kl. 10-14. Kig indenfor og bliv inspireret.

 

Se fotos fra arrangementet