Januar 2010 - Hanne-Dorte Kristoffersen




Indledningsvis vil jeg ønske dig GODT NYTÅR, og håber du og dine får et fantastisk 2010.





Jeg har hele livet været kreativt skabende. Bl.a. har jeg broderet meget, strikket, syet tøj og malet på porcelæn. I 1998 var jeg med til at starte quiltforeningen Fjordquilterne i Frederikssund.


Disse forskelligartede kunstneriske erfaringer og lærdom og en clairvoyance hos Jan Kepny i Gørløse førte til det første penselstrøg i juni måned 2005. Det var dog fingrene jeg brugte, og ikke penslen jeg startede med.

 

Det at forstå og kunne ”læse” den intuitive maleproces, der var sat i gang hos mig, blev en fantastisk malerisk rejse frem til hvor jeg er i dag.

 

De ”svævende elementer” – af nogle kaldet diamanter – der blev til i de første malerier førte til en forståelse af hvad der var sat i gang. Intuitionen, spiritualiteten sammen med oplevelser, afspejles i malerierne - individuelt og i skøn forening.

 

Mit farveunivers er på evig rejse, og har hidtil ført mig gennem de blålige farver, brunlige og gyldne skiftende til de varme farver og nu de pastelagtige farver.

 


”Autodidakt kunstner” har  maler Robert Mclean, kaldt mig. Jeg har været så privilegeret at have været på malekurser i Sydafrika med Robert Mclean som underviser. Det har bl.a. givet sig udtryk i en udstilling om Afrika - en udstilling som p.t. kan ses i Logen, Lundevej i Frederikssund frem til primo marts 2010.

 

Via fjordkunst.dk har jeg lært mange kunstnere at kende, bl.a. Inge Prier, Frederikssund, som også har givet en ny og anderledes malestil til mit univers.

 

Mine malerier peger i malestil i flere retninger, hvilket bl.a. kendetegner min her-og-nu udstilling i Favrskov Erhvervscenter ved Århus. Erhvervsdrivende og besøgende i Erhvervscentret har netop påskønnet variationen i de udstillede malerier – noget for enhver smag.

 

Siden starten af 2005 har jeg haft løbende udstillinger af malerierne, og jeg har en stående invitation om udstilling i Norge.

 



Til daglig arbejder jeg som advokatsekretær i Frederikssund, et job jeg er glad for og trives med. Det forenes fint med at sætte sig til lærredet efter en travl hverdag og forsvinde ind i farvernes univers og dermed en anden verden.

 

Jeg er født og opvokset i Kulhuse, hvor jeg kom til verden en novemberdag i 1954. Begge mine forældre har i øvrigt alle dage været kreative og travlt beskæftigede – min far har bygget såvel Hornsved Kiosken (hvor jeg er født) og også Kulhuse Kro. Efter endt skolegang i 1971 flyttede jeg til Frederikssund, hvor jeg stiftede familie.

 

Jeg modtager meget gerne bestillingsarbejder, ligesom du altid kan kontakte mig på tlf. 6168 2467 eller mail hdk@vtc.dk.


Nedenfor eksempel på bestillingsarbejde 'over the rainbow'..


Se flere malerier på min hjemmeside 


www.123hjemmeside.dk/Gallerierne